Skip to main content

Over Carni Flora

ONS VERHAAL

Carni Flora

Carni Flora is een vleesetende plantenkwekerij met een divers aanbod van hoge kwaliteit vleesetende planten. Wij kweken deze planten op traditionele wijze in onze 8000 m2 grote plantenkas gelegen te Aalsmeer. Op deze site vindt U alle informatie over Carni Flora en over haar vleesetende planten. Kijk bij het assortiment als u wilt weten welke soorten wij leveren.

Onze Werkwijze

De kweek

Continu zijn we op zoek naar mogelijkheden om de groei van de planten te verbeteren. Dit betekent niet dat de planten per se snel zo groot mogelijk moeten worden, maar is meer gericht op het vinden van een optimaal evenwicht van kleur, formaat, gezondheid en houdbaarheid van de plant.

Wanneer de plant voor haar potmaat volgroeid is wordt deze of overgepot in een grotere potmaat of verkocht. In beide gevallen wordt de plant handmatig uitgezocht en schoongemaakt.

De verkoop
Carni Flora verkoopt enkel via Flora Holland aan exporteurs. Wij verkopen niet aan particulieren. Onze kracht ligt in het verwerken van de zogenaamde daghandel orders. Wat ’s ochtends vroeg besteld wordt dezelfde dag nog geleverd en latere bestellingen worden de volgende ochtend geleverd. Alle orders worden met zo groot mogelijk zorg uitgezocht en eventueel gemixt of gestickerd. Transport wordt afgehandeld door onze vaste partner Hogenboom Transport.

Onze Drijfveren

De visie

Carni Flora is ooit begonnen vanuit liefhebberij voor vleesetende planten. De plant is onze passie en vanuit deze passie willen we een zo divers mogelijk aanbod van vleesetende planten van de hoogste kwaliteit op de markt brengen.

De Missie

De vleesetende plant is een unieke plant die in vele soorten en maten gekweekt wordt. Carni Flora wil de consument blijven verrassen met unieke soorten vleesetende planten.

Onze Geschiedenis

DE OORSPRONG

Carni Flora is op 1 februari 1994 opgericht door de twee jeugdvrienden Gerard van Dam en René van Kessel. Gerard was tot dan werkzaam als timmerman en René als boekhouder bij een plantenexporteur. Zij huurden een oude rozenkas van 2000 m2 aan de Stommeerkade in Aalsmeer met het doel zich te specialiseren in het kweken van vleesetende planten. Vanaf januari 2008 is Gerard teruggetreden en heeft René het bedrijf alleen voortgezet.

1E vERHUIZING

In de beginfase werd begonnen met het kweken van een vijftal soorten: Sarracenia, drie soorten Drosera en uiteraard de Dionaea muscipula. Al snel bleek de vraag het aanbod te ontgroeien, waardoor in 1996 de overstap gemaakt werd naar een kwekerij in Rijsenhout. De oppervlakte werd verdubbeld naar 4000m2 en de Nepenthes, Utricularia, Cephalotus, Pinguicula en Heliamphora werden aan het assortiment toegevoegd.

Met zeven werknemers groeide Carni Flora uit tot een gerenommeerde kwekerij van vleesetende planten. Dankzij haar brede assortiment en hoge kwaliteit groeide het klantenbestand gestaag, waardoor in het jaar 2000 werd besloten nogmaals te verhuizen.

2E VERHUIZING

Deze keer werd een geheel nieuwe kwekerij gebouwd aan de Rietwijkeroordweg in Aalsmeer. Wederom werd de oppervlakte verdubbeld, nu naar 8000m2. Hier worden nu bijna 40 verschillende soorten vleesetende planten gekweekt in de potmaten 8,5, 12 en 15 centimeter.

Inmiddels is Carni Flora gegroeid naar een bedrijf met 12 medewerkers en heeft zowel nationaal als internationaal een bekende naam. De passie om de hoogste kwaliteit vleesetende planten te kweken is evenwel gebleven.

HUIDIGE SITUATIE

In 2013 is de zoon van René, Justin, in dienst gekomen om zich te richten op de commercie. Al vrij snel bleek Justin het zo goed te bevallen dat het overnemen van Carni Flora ter sprake kwam terwijl dit van oorsprong niet de intentie was. In de zomer van 2018 is de overname afgerond en zal het familiebedrijf worden voorgezet door Justin. Dit doet hij met behulp van 15 medewerkers en ook René is nog onverminderd gepassioneerd bij Carni Flora aan het werk.

Heeft u vragen? Stuur ze gerust!

Wij zullen uw berichten z.s.m. beantwoorden.

Meer Carni Flora

Contactgegevens

Carni Flora BV
Rietwijkeroordweg 35
1432 JG Aalsmeer

Blijf ons volgen!

© 2018 Carni Flora.  | Realisatie website door Tom Dekker